Elektrik-Elektronik Mühendisliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Elektrik-Elektronik Mühendisi
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

Elektrik Elektronik Mühendisliği Programı, ilk yılında temel matematik ve fen derslerini içermektedir. Elektrik Elektronik mühendisliğine hazırlık olarak ilk yılda Elektrik Elektronik mühendisliğine giriş ve bilgisayar programlama dersleri verilmektedir. Bu derslerle öğrencilerin ilk yıllarında Elektrik Elektronik mühendisliğini tanımaları amaçlanmıştır. Takip eden yıllarda temel bölüm dersleri verilmekte ve son sınıfta bitirme dersleriyle bir uzmanlık sahası oluşturulmaya çalışılmaktadır. Yaz aylarında zorunlu olarak uygulanan yaz stajları ile öğrencilerin okulda aldıkları teorik bilgileri pratikte uygulamaları amaçlanmaktadır. Bir öğrencinin Elektrik Elektronik mühendisliği programından mezun olabilmesi için alması gereken toplam kredi sayısı en az 240 AKTS ‘dir.


Bölüm Başkanı
Prof.Dr. Muharrem KARAASLAN
Tarihçe
Bölümümüz 11/07/1992 tarih ve 3837 sayılı kanunla Mustafa Kemal Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesine bağlı olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü olarak kurulmuştur. 1998-1999 Eğitim-Öğretim döneminde ilk öğrencilerini almıştır. Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü II. Öğretime 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında başlamıştır. 18 Ekim 2008 tarih ve 27028 sayılı resmi gazetede yayınlanan karar uyarınca Mühendislik-Mimarlık Fakültesi kapatılmış ve yerine Mühendislik Fakültesi kurulmuş olup, bölümümüz Mühendislik Fakültesi bünyesine aktarılmıştır.

Bölümümüz 23 Nisan 2015 tarihi ve  29335 sayılı kanunla yeni kurulan Üniversitemiz İskenderun Teknik Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa bilimleri Fakültesi bünyesinde faaliyetini sürdürmektedir. Bölümümüzde 1 Profesör, 2 Doçent, 7 Dr. Öğ. Üyesi ( Yardımcı Doçent )ve 7 araştırma görevlisi ile eğitim öğretim çalışmaları devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Elektrik Elektronik Mühendisi
Kabul Koşulları
Lise diplomasına sahip adaylar, T.C. Yüksek Öğretim Kurulu, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan merkezi sınavlarda veya Yüksek Öğretim Kurulu’nun kabul ettiği uluslararası sınavlarda belirli başarıyı gösteren adaylar, tercih ve başarı sırası göz önünde bulundurularak, yerleştirilir. Öğrenci olma hakkı kazanan aday, üniversite tarafından ilan edilen süre içerisinde belirlenen belgelerle kesin kaydını yaptırır. Belirlenen sürede kesin kaydını yaptırmayan aday kayıt hakkını kaybeder.
Üst Kademeye Geçiş
Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar ALES sınavından geçerli not almaları ve yeterli düzeyde İngilizce dil bilgisine sahip olmaları koşuluyla kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisansüstü programlarda öğrenim görebilirler.
Mezuniyet Koşulları
Derecesini almak için bir adayın okuduğu programda belirtilen bütün seçmeli ve zorunlu dersleri almış ve bunlardan başarılı olmuş, 240 ECTS kredisi toplamış, 4 üzerinden 2.00 GNO’ya sahip olmuş, ve staj/stajlarını başarıyla tamamlamış olması gereklidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar; Ülkemiz enerji sektörü, elektromekanik sanayi ve elektronik sanayinde istihdam edilebilmekte, kamu kuruluşlarında elektrik ve elektronik birimlerinde görev alabilmektedirler. Kuruluşların elektrik enerjisi üretim santralleri, köy elektrifikasyonu, enerji sistemleri, endüstriyel otomasyon, haberleşme, aydınlatma, kuvvet tesisatı, bilgisayarlarda yazılım ve donanım alanlarında çalışabilmektedirler.

Programı başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenci Elektrik Elektronik Mühendisliği bilim alanında veya bu alandan öğrenci kabul eden diğer bilim dallarında yüksek lisans ve doktora derecelerine başvuruda bulunabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli, “Ders Öğretim Planı’nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.






https://obs.iste.edu.tr/oibs/Bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=5652